Effektiv träning med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel?

Saigonkanel är en sorts kanel som växer i Vietnam. Denna kanel, som fått sitt namn efter Vietnams största stad i södra delen av landet växer trots allt ganska långt från Saigon (som idag heter Ho Chi Minh City), utan närmare bestämt i höglandet i Vietnams centrala delar.

Vad skiljer Saigonkanel från annan kanel?

Kanel är inte så enkelt som man tror, det finns flera olika arter av kanel och det som rentav är den äkta kanelen «Ceylonkanel», är inte den vi nyttjar för dagligt bruk. Ceylonkanel äger mildare smak och mindre hälsofrämjande egenskaper.

Kassiakanel är vad vi kallar «vanlig kanel», det är den aromatiska kanel vi i regel hittar i våra butiker. Kassiakanel är kraftfullare än Ceylonkanel, både i smak och i doft, samt ur hälsosynpunkt.

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanelen, men är ännu mer omfångsrik än sin kusin. Saigonkanel innehåller 1-5% essentiell olja och denna olja har upp till 25 % kanelaldehyd i sig, vilken är den verksamma agenten som har så utomordentliga effekter gällande vår hälsa.

Saigonkanel och blodsocker

Att kanel reducerar blodsockret är en av dess mest kända egenskaper – och Saigonkanel gör detta mest av alla kanelsorter. Personer med diabetes gynnas av ett dagligt intag av kanel och ligger man i riskzonen för att utveckla diabetes har man allting att vinna på att lägga till denna krydda i sin dagliga föda.

Vad kanelen åstadkommer är att den hämmar utsöndringen av insulin, vilket är det hormon som åstadkommer att vi lagrar fett istället för att bränna energin. Ju mer man rör på sig, desto mer ökar fettförbränningen – det vet vi ju alla idag – och det beror just på att träning förhöjer insulinkänsligheten.

Saigonkanel och muskeluppbyggnad

När man tränar för att bygga musklerna så vill man ju gärna att energin man får i sig ska lagras – inte i fettvävnaden självfallet, men i musklerna. Insulin är anabolt och det finns mindre begåvade typer som sprutar i sig insulin just för att stimulera sin muskeltillväxt. bantning under graviditet
På lång sikt är detta förödande för hälsan, men på kort sikt kan det ge mer uppumpad muskulatur.

Saigonkanel ökar fettförbränningen, som tidigare nämnts, men dessutom stimulerar kanelen till upptagning av energi i musklerna, så de som tränar för att gå ner i fettmassa och upp i muskelmassa får fördelar ur många perspektiv av ett tillskott av Saigonkanel varje dag. Dessa effekter har länge ansetts inte vara kompatibla, men vad gäller kanel verkar det faktiskt fungera just så. Då och då är de enklaste lösningarna de bästa!

Var hittar man Saigonkanel?

I vanliga butiker hittar man sällan Saigonkanel, än i alla fall. Denna superkanel väntas explodera i efterfrågan så raskt människor inser vilken potential den har för så många skilda grupper av personer.

Idag kan man införskaffa Saigonkanel online, men kvaliteten kan skifta en del så det gäller att ha lite tur när man handlar. Har man väl hittat en pålitlig leverantör av Saigonkanel så bör man hålla sig till den.