Passiv rökning är allvarligt!

Idag vet vi att passiv rökning är farligt. Varje år dör några av passiv rökning. Det är förstås skrämmande för det gör ju att personer i ens omgivning dör.

e

Även utomhus kan man bli drabbad, det leder sedan till symptom som man inte märker. Man kan drabbas utan vidare, varje dag. Inte ens om man är i tredje hand går man säker.

Om någon röker och röken fastnar i kläder och tyger så kan den som sedan vidrör vid dessa tyger få i sig gifterna. Små barn kan utsättas på detta vis. Det här är något som fler borde bli medvetna om för det gör att man kan ifrågasätta om det borde vara lagligt att röka på allmän plats utomhus.

Är e cigg farligt för andra?

Många upptäcker att e-cigaretter är bättre för att hindra passiv rökning. Man kan inte jämföra e-cigg med vanlig rökning. e cigg ÄR Här slipper man ju passiv rökning barn och vuxna kan skadas av, och den som röker elciggen kommer inte att skada lungor. Man kan fundera på detta i kampen mot passiv rökning.

Tänk på din omgivning

Många rökare bryr sig inte om effekterna av passiv rökning. Rökare menar ibland att andra är för känsliga. Istället för att röka kan de prova en el-cigg och hitta en ny hobby.

Alla måste tänka mer på sin omgivning. Även produkter som parfym och kroppsvårdsprodukter kan störa andra. Klicka på denna länk för mer info.
Men med lite sunt förnuft så klarar man sig. Det här gäller ju även de som äger butiker och restauranger.

Det hjälper mot passiv rökning att bara spärra av vissa delar. Då kommer ju alla att få dra i sig giftet oavsett om de vill det eller inte. Butiker bör även betänka hur parfym i ingång och på produkter påverkar kundernas hälsa och upplevelse av butiksutrymmet, och butiksägare bör satsa på att skapa en plats där även parfymallergiker kan vistas.