Populära kolsyremaskiner från Wasser Max

Av Aga marknadsförs det populära märket Wasser Max, som tillverkar kolsyremaskiner. Kolsyremaskiner för hemmabruk har funnits i över hundra år, det var skaparen av varumärket Sodastream som var först med att framställa en och den kallade han «Apparatus for aerating liquids». Under 50-talet började man saluföra dessa sodastreamers kommersiellt men det dröjde ända till 70-talet innan de blev ordentligt populära. Under 80-talet hade samtliga trendiga hushåll en kolsyremaskin.

Wasser Max har således en stor konkurrent i Sodastream, dels därför att märket är äldre, mer känt och därtill sitter på viss nostalgisk kvalité. Dock är Aga duktiga på sin sak, i branschen har de gjort sig kända som specialister gällande kolsyra och flera större företag installerar deras carbonatorer i sina barer och restauranger.

kolsyremaskin

Carbonatorer vinner allt mer mark hos privatpersoner också, för de som minsann är hängivna drickare av kolsyrat vatten är det ett praktiskt alternativ. En carbonator är alltså en kolsyrekran som man installerar i sin köksbänk, aggregatet med kolsyrepatronen fästs under vasken. Därefter har man fri tillgång till kolsyrat vatten i denna kran tills kolsyrepatronen behöver fyllas på alternativt bytas ut.

När det handlar om mer enkla varianter såsom kolsyremaskiner så erbjuder Wasser Max ett gott utbud, de är även i regel snäppet billigare än likvärdiga produkter från Sodastream och det är så de har tilltagit i popularitet.

I Wasser Max maskiner för hemmabruk används kolsyrepatroner från vanligtvis Aga, alternativt Sodastream. Båda märkena fungerar lika bra då de har samma storlek och variant av ventil. En gaspatron för dagens sodastreamers innehåller 425 gram kolsyra, vilket brukar räcka till ungefär 50 liter vatten, men det är givetvis även beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När ens kolsyra tagit slut så lämnar man tillbaka den tomma patronen och får en komplett för runt 89 kronor. Det är betydligt billigare än att införskaffa en ny för över 200 kronor. Inbyte brukar ske hos ens återförsäljare.

Aga Wasser Max framställer inte enbart kolsyremaskiner samt carbonatorer, utan även smaksättare till bordsvatten. Det är friska smaker som päron, citron samt persika och innehåller inget socker eller sötningsmedel. De säljer också energiessenser och cideressenser. Andra bolag som framställer smaker till bordsvatten samt hemmagjord läsk är Sodastream, Bob, Aromhuset och Sonjo.

Det är viktigt att dricka vatten, våra kroppar klarar sig inte flera dagar utan vatten medans andra saker som mat och sömn går att leva utan i veckor eller månader. Våra kroppar består till 70 % av vatten och fyller flera viktiga funktioner. Får vi brist på vatten drabbas vi av massor av obekväma symtom som svettningar, illamående, torr hud, stela leder och huvudvärk mm. Man bör få i sig mellan 1-2 liter vatten om dagen för att hålla kroppen i gott skick, och mer om man tränar mycket eftersom muskler behöver mer vatten än fett.

Det är lättare att få i sig rekommenderad mängd vätska ifall den man dricker är god. Kaffe och te är vätskedrivande och skänker ännu större anledning att dricka mer vatten. Med en Wasser Max blir det både godare och roligare att få i sig sitt dagliga behov av vatten.