Så här behandlar du effektivt artros i fötterna

Det är rätt vanligt att man talar om artrosen som en förslitning av leder men det här är inte en god benämning för det får det att låta som om detta är en sjukdom som uppstår av att man har slitit på kroppen. Även ifall det är så att man kan få artros i fötterna då man har utsatt dem för alltför stora påfrestningar under en längre tid så är det relevant att inse att det finns mer som påverkar.

Glukosamin bild

Man kan ju även bli stel i lederna av andra skäl än just artros och det är viktigt att få en god diagnos av den stelhet och den smärta som man upplever innan man sätter in någon form av behandling av artros. Idag så finns det artros hälsokost samt artros naturläkemedel som är till därför att förebygga det centrala problemet med den här sjukdomen nämligen att brosket i lederna förstörs snabbare än vad det åter produceras.

Artros i fötterna

Det är vanligtvis kvinnor som klagar på att stortån inte längre är lika rörlig som förr. Det här kan ju bli bekymmersamt ifall man har skor med hög klack där man lägger stor vikt på den främre delen av foten. Det är inte så att artros i fötterna måste börja på ett akut sätt med grav smärta. Det man kan se generellt sett för den här folksjukdomen är att den kan smyga sig på och komma igång som en känsla av orörlighet för att sedan övergå i värk. bra glukosamin till hund

Eftersom att det rentav inte är så att artrosen är detsamma som slitage av leder så är det angeläget att förstå att den behandling artros kräver inte innebär att man ska sitta still. Med en kombination av smarta artros kosttillskott samt uppbyggande sjukgymnastik så kan man komma långt.

Men åter igen, det är viktigt att fastslå att det faktiskt rör sig om artros fötter kan drabbas av och ej om ett annat tillstånd som psoriasisartrit som har liknande symptom.

Möjlig behandling

Den artros fötter kan utsättas för kan vara besvärlig eftersom vi är så beroende av att kunna gå och stå på ett vanligt sätt. Det går inte att bota den här sjukdomen men med rätt behandling så kan man bromsa den och dessutom mildra besvären som uppstår.

Det finns flertal studier som visar att glukosamin kan ge den lindring som man är ute efter. Detta beror på att glukosaminet har en smörjande verkan och att det även kan skydda brosket och påverka återuppbyggnaden på ett bra vis.

Med kosttillskott som kombinerar glukosamin med msm som har antiinflammatorisk verkan så kan man komma långt, men liksom med allt annat här i livet så är det viktigt med ett helhetsperspektiv. För att behandla artros i fötter så behöver man leva på ett hälsosamt vis, fortsätta röra sig och även ta hjälp av en kompetent sjukgymnast för att veta hur man ska träna. Fortsättningsvis kommer man kunna använda sig av mer naturliga alternativ såsom glukosamintillskott samt msm.