Silikonslang används offentligt i kontext där man behöver en genomskinlig och anpasslig slang

Till exempel i läkemedelsindustrin samt forskningen är silikonslang allmänt begagnad.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i lämplig storlek.

Man får därmed en slang som är så smakligt som resistent mot påverkan av kemikalier. Genom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet och även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt syre.

Till dessa binds ibland annorlunda art av organiska rester, det önskar anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är mjuk och formbar före den innehar härdat. Materialet används mellan övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är framförallt framtagen för att transportera luft eller fluid. Slangen har flertalet lager armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att använda i exempelvis en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid framställning av livsmedel. SH innehar genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Klicka här för.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.