Takrengöringen kan du göra själv

Med tiden blir tak samt tegelpannor slitna och tvingas rustas upp. Det här beror på att lavar och mossa har fått förankring. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan uträtta takrengöring själv på ett någorlunda så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen och Takrengöring Turbo som innehåller bensaltensid och vatten. Det är endast att klättra upp på en stege och spraya ut ovanför taket. När mossan har dött så kan man skrapa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta bort. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du uträtta din takrengöring själv

Klättra upp på stegen samt börja behandla med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan även mixa själv ifall man vill och använda sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller lägga på i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Före du utför behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du starta med att raspa av mossa som man lätt får bort med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en skrapa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du inte skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten för att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör rent i hängrännan där allting lort samlas. Nästa steg blir att behandla med blandningen. Då avdödar man alla sorters påväxt, inte enbart mossan. Allt för långtgående att meddela här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Angeläget att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är relevant att man har en god stege då man utför takrengöring själv. Det får icke bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man dessutom tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser inte ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder dessutom till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det väldigt viktigt att du riktar tvätten på rätt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det således vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på korrekt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är gott för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd inte material som kan raspa sönder pannorna. Om du använder dig av järnsulfat samt vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få bort mossan. Klicka Nu för mer detaljer weibulls.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet och taktvätt då du verkligen har tid för det och icke behöver jäkta. Lär dig mer om ditt tak och hur det skall behandlas samt hur ofta för att eliminera mossa på bästa sätt. Gör därefter upp en plan för när du behandlar återigen så att du känner till precis när du behöver klättra upp samt vårda takpannor igen kommande gång.