Tokigt Pizza Party med Blåbärspaj med Mjukost som efterrätt

Letar du efter recept på pizza som du kan bjuda på under fest?

Smak och färgsättare för vispgrädde: blåbär

Oavsett om du vill göra en god och lockande mild eller en kryddig och välsmakande maträtt till middag, så är många av dem så lätta att du kanske vill fundera på att låta andra assistera dig att åstadkomma samtliga de skilda typerna som du kan komma att njuta av.

Exempelvis kan du behöva ett bra recept för att göra till ett pizza party.

Om du gör dem på festen, kanske fler av de som kommer till partyt vill bidra till att göra sin egen eller i alla fall bistå dig att välja ingredienser.

När du har barn och låter dem bistå dig, kommer de kanske att vara glada och önskar gärna hjälpa till att göra en familjemiddag eller en smakfull dessert åt familjen som alla kan dela tillsammans.

De tycker det är underhållande att göra degen, välja fyllningar och toppning på stora pizzor eller mindre enskilda pizzor för sig själva.

Om du ger dem tillfälle att hjälpa dig kommer de att känna sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.

Nedan hittar du en ljuvlig efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär och cream cheese.

Den är simpel att göra och innehåller enbart ett fåtal ingredisner som är lätta att hitta.

Använd detta recept och modifiera det till din personliga smak.

Till exempel, snarare än att göra blåbär och färskost, kanske du vill testa jordgubbar, banan eller kanske till och med melon och cream cheese.

Recept för Blåbär och färskost Efterrättspizza

Vad du behöver

1 kopp mjöl

¼ kopp strösocker

½ bägare smör alternativt margarin

1 kopp vispgrädde

1 förpackning uppmjukad färskost ungefär 240 gram

1 bägare strösocker

1 blåbär aromer

Hur man gör det

Värm ugnen till 175 grader C.

I en rejäl bunke lägger du i mjöl, strösocker och smör alternativt margarin. Mixa ihop bra tills du kan göra en boll av degen.

Tryck ut denna blandning slätt på en 12 tums pizza pan.

Placera i ugnen för att bakas i ungefär 8 till 10 minuter eller till dess brödet fått en lätt gyllenbrun färg.

Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna tills du kan vidröra det.

Med samma bunke blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen samt strösocker.

Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden tillsammans i bunken till dess blandningen är tjock och behändig i konsistens.

Skeda denna fyllningsblandning över det kylda brödet slätt och därefter placera det i kylskåp för att kylas ner i minst 3 till 4 timmar.

För allra bästa resultat kyl det alltsammans gärna under natten.

Det här är bara en av de många olika typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att åstadkomma och njuta av. vispa grädde utan stänk