Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som fordom samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att designa och välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev bäckmörkt, crème, solbränd, orange samt lime. Det finns en kulör här som matchar i var boende! Det är självklart bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av igenom att kunna förlora upp ett bägare kyligt vatten och inmundiga direkt utan att oroa oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både bubbelvatten samt läsk igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sej en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog gratis hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och dricka sliter enormt på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat vatten så finns det idag en lång rad annorlunda alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, även om det håller att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler och fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö samt börs.