Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har många användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det gör förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. vispa grädde tjock

Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och arom av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i aningen konstig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med lite mer exotisk smak och riktigt spännande grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet.