Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt

Saigonkanel och annan kanel

Saigonkanel är en typ av kanel som äger samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större inflytande på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är det den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt släkt med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Flera som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel dagligen, särskilt personer som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten.

Att sänka blodsockret är främjande för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket åstadkommer att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överskott, så reduceras alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en undran som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram per dag, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte stora mängder, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och gott!

Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en oerhört angelägen faktor i sig och när man kommer över en så ljuvlig, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har även något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den ganska enkel att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du handlar håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon