Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel och annan kanel

Saigonkanel är en typ av kanel som äger samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är i huvudsak att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft samt större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Onekligen är detta den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära släkt med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Många som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, i synnerhet människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett stående inslag i kosten. bantning protein
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket innebär att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så reduceras alltså inlagringen av energi i fettvävnaden ifall man äter kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel med tanke på att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Det är en fråga som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram per dag, men när det handlar om Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. erhålla ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte mycket, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört gynnsamt – och smakligt!

Det är någonting man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en oerhört angelägen faktor i sig och när man kommer över en så briljant, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har även något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den relativt lätt att hitta. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon