Personalen på jobber mer fokuserad med smaksatt vatten

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige och resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer återhållsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En livsviktig del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd oavbrutet är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en oerhört stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller ifall man utsätts för stressande situationer så bör även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Självklart bör man även se till att inta mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe alternativt te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är ofta tecken på att man behöver inta mer vatten.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – självklart kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en mindre plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som skänker en tillfälle att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex skilda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten ifall den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med enorm succé även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken innehåller socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är absolut fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.