slushmix.se har fått ny design av en konstnär som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom dragande med en kompis för ett par veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folks ögon lever i skogen.

Hon sade att kamraten hade åsikter på vår sajt minsajt. com samt ville exponera oss skillnaden emellan god design och bra design för slushmix.se.

(Det var ju skönt att hon klassade vår befintliga form som god och inte som kass).

Vår skogskonstnär började med att belysa att skillnaden emellan bäst samt snygg design från en designers perspektiv är enkel: grafiskt snyggt.

Sätt två webbplatser före en professionell designer, bedja honom eller henne att välja vilken som är den bästa samt chansen att de kommer att välja den snyggare framför den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en formgivare skall visa sitt verk för en annan formgivare, men till vår sajt Minsajt. com försöker vi ej appellera designers.

En formgivare kommer att hävda att kunder kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade på grund av detta ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan vilja få på sin sajt?

Hon svarade förståndigt egentligen att det ej var något knipa alldenstund bilmekanikern inte bryr sig om man vinner designpriser för hemsidan, han vill bara att det ska vara ett på bästa sätt sätt få besökare till sin verkstad.

Skillnaden mellan hyfsad form samt den bästa designen från kundens perspektiv är om den produkt man visar uppfyller de mål som man ursprungligen ville framföra.

Fast ett av dessa mål behöver vara ett okej mått utav grafiskt snyggt, är det mestadels så att den slutliga produkten är mindre attraktiv (estetisk) men mer inriktad på målet än det rent estetiska.

När den bästa designen har brist på form

Samtliga innehar synpunkter på Google, inte åtminstone på deras avsaknad på form, så är Google kungen i kategorin form.

Förutom om deras ursprungliga strategi var riktig, är det realitet att de för här innehar knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! och Bing släpande efter att med bara 17 varje 11%.

En bärkraftigt bidragande anledning till deras nuvarande befattning var enkelheten som de höll fixerad i så många år, samt främst idag börjar att ta avvikelse ifrån.

Sök

Detta exempel visar att de mesta människor vill begagna en sökmotor för att göra just: Sök.

Och när man kollar på den berömda Google-sidan, kan man inte ta miste på att sidan är gjord för detta ämne.

Så fick vi då utbilda oss att hurdan sjukt det än låter, kan en attraherande och effektiv design tillskrivas bristen på design.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts form är bäst alternativt bristfällig och svaret är om sajten är funktionell.

Ur användarens synvinkel är en attraherande form en som funkar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, hitta den information de vill få samt göra de åtgärder som de ska utan att bli förvirrade, missriktade eller frustrerade – så har man innehar vunnit över dem.

Minsajt. com tittar på inte längre ut som innan skogsmullan.

Vår skogskonstnär har byggt om slushmix.se från grunden och nu älskar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än bara design)