Gör slush hemma

Vad är slush?

Slush är en iskall dryck, som faktiskt består av just krossad is, men i issörja form. Denna ismassa har gräll färg och intensivt läskande smak – men ingen kolsyra. Man skulle kunna antyda att slush är ett mellanting mellan läskedryck och isglass.

Slush säljs i regel i bägare ute i handeln, få har insett att det faktiskt går att göra egen slush hemma. Slushen i handeln är kostbar, så har man barn som älskar slush, eller kanske är svag för denna festliga dryck själv, så är det helt färdigt anbud på att börja göra egen slush hemma.

På våren samt sommaren när det börjar bli hett är slush särskilt poppis eftersom få saker svalkar så bra som en mugg iskall slush.

Slush säljs med en aning annorlunda namn, ofta är Ice alternativt Puppie glosa som integreras med Slush, t ex Slush Puppie, Ice Slush eller Slush Ice.

Överraska med slush!

Vill du överraska barnen med något nytt och oväntat – anordna slush hemma! Det är inte enkel idag att komma på nya kul saker att pyssla med samt bjuda på – det mesta är gjort, men exakt slush är en storfavorit bland barn samt något de inte ser särskilt ofta. En slush är dyr att köpa ute, ofta går ett enda glas på 40-50 kronor och detta bara för att verksamheterna som saluför de där vet hur mycket barn älskar slushens starka färger, söta smaker samt isande egenskaper. Att göra egen slush hemma kostar blott en bråkdel av de pengar man får ge för färdiga muggar med slush i affärer, varuhus och lekland.

Gör slush med glassmaskin

De flesta skapligt moderna glassmaskiner kan göra mer än blott isglass, de kan i regel oxå alstra sorbet, frozen yoghurt samt – slush! Få känner till detta när de köper sin glassmaskin, så har du en glassmaskin hemma så är det bara att ta fram den och testa dess förmågor att göra slush. Vad man behöver är en bra slushmix, Aromhusets Slushkoncentrat Cola är bra! Just Cola brukar vara en gunstling både när det innefattar läskedryck som glass och slush.

Ingen slushmaskin?

Om du inte har någon glass-/slushmaskin så ska du inte misströsta, det går att göra aptitlig slush även utan, men man behöver tillgång till en riktigt kall frys. Igenom att djupfrysa en kopp/bägare över natten (exempelvis, men vilka timmar som helst går givetvis bra), så kan man enkelt göra slush med en bra slushmix. Om man blandar Aromhusets slushkoncentrat Cola i enlighet med anvisningarna och sedan rör det i den djupfrysta bägaren en stund så blir det till trögflytande, iskall slush! Ibland är saker enklare än man anar.

Aromhusets slushkoncentrat

Aromhuset är allaredan väletablerat som smakdistributör i Sverige. Det började med bordsvattenaromer samt fortsatte snart med aromer för såväl fika som vispgrädde. Inga av dessa aromer hade en enda kalori och de fyllde snabbt ett gapande hål i marknaden.

Idag finns det också läskkoncentrat i Aromhusets urval – därtill nykomlingen Aromhuset Slushkoncentrat Cola. Fler klassiska slushsmaker beräknas dyka opp under Aromhuset i snar futurum, men exakt Cola är redan slushfantasternas självfallet mest omtyckta smak. Aromhusets slushkoncentrat kan köpas på allt-fraktfritt, absolut som alla andra smaker ur Aromhusets sortiment.