Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och eftersom den är fullkomligt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självfallet äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära nyttig, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom från banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i lite besynnerlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att förena för att erhålla exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.