Ökad fettförbränning med hjälp av Vietnamesisk kanel

Kanel i både salt och sött

Kanel är väldigt smakligt, det kan nog de allra flesta enas om. Kanel är en krydda som återfinns i nästan alla kök världen över, somliga kök använder kanelen mest i sötsaker medan andra använder den omfångsrika kryddan i matlagning. Vi i Sverige älskar våra kanelbullar och vid Medelhavet gör man enastående köttgrytor med kanelsmak.

Den som intresserar sig för sina råvarors börd och lägger lite energi på att finna fräscha råvaror av generellt hög kvalitet vet att kanel varierar en hel del beroende på var samt hur man handlar den. “Vanlig kanel” från stormarknader tillhör sällan kategorin “fin kanel”, men en styrka är förstås att den är relativt billig.

Populärt på marknaden nu är vietnamesisk kanel. Den vietnamesiska kanelen är bättre än vanliga kanelen på alla punkter, plus att man behöver betydligt mindre dos av vietnamesisk kanel än vad som behövs av “vanlig kanel”. Den allra finaste kanelen är vietnamesisk kanel som man själv mal i en kryddkvarn – den som uppskattar kanel kommer aldrig att kunna återgå till dagligvaruhandelns i jämförelse smaklösa kanel. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare, doftar och smakar mycket mer – i mindre dos än “vanlig kanel”, och den kan användas på samtliga traditionella sätt så länge man håller koll på att man inte doserar för mycket.

Kanelens hälsofördelar

Kanel är gott, visst, men det är även makalöst nyttigt! Vad inte alla känner till är de oändliga hälsofördelarna som kanel bidrar till – och i samma utsträckning som vietnamesisk kanel skänker godare samt starkare smak och doft, skänker den även tydligare fördelar åt hälsan. Den verksamma faktorn i kanel heter kanelaldehyd och procentandelen av den är markant högre i vietnamesisk kanel om man jämför med ordinär kanel.

Vietnamesisk kanel är perfekt för den som vill balansera sitt blodsocker, är man i riskzonen för diabetes rekommenderar till och med läkare att inberäkna lite kanel i den dagliga kosten därför att den tar udden av blodsockertoppar och -dalar.

För människor som vill gå ner i vikt är kanel även effektivt därför att kanelaldehyden ökar förbränningen och gör att kroppen väljer lagret fett framför muskler som bränsle. Även här är vietnamesiskt kanel betydligt starkare och mer kraftfull än vanlig kanel.

Vietnamesisk kanel och ketos

Allt fler väljer att konvertera till ketogena dieter, dvs drastiskt dra ner på, alternativt helt utesluta, kolhydrater i kosten. Detta gör man därför att må bättre, komma i form samt hamna i det stabila, fettförbrännande tillståndet ketos. En hel del personer på lågkolhydratdieter upplever emellertid ändå att de får bekymmer att hamna i stabil ketos och en teori går ut på att kroppen har nedsatt insulingkänslighet över årens lopp – inte nödvändigtvis till den omfattning att man dragit på sig diabetes, men ändå tillräckligt, på en generell kolhydratsbaserad diet. Äter man vietnamesisk kanel tillsammans med sin vanliga lågkolhydratdiet så verkar det som att kroppen lättare hamnar i ketos och därtill lättare står sig kvar i ketos. Ett hett förslag för alla som kämpar med sin ketosbalans!

Var handlar man vietnamesisk kanel?

Vietnamesisk kanel är fortfarande sällsynt i Sverige, men söker man på nätet hittar man en del återförsäljare. Vad man inte vet när man handlar på nätet är hur kvaliteten är, men nu kan man inom kort få tag på enastående fin vietnameisk kanel genom Gert Strand AB. Håll utkik på www.allt-fraktfritt.com om du är intresserad av kvalitativ, prisvärd vietnamesisk kanel.