Lite absint till bjudningen uppskattas

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som faktiskt har varit olaglig i vissa länder. I Sverige har man hela tiden kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är ej alla som gillar den rätt så beska smaken.

malört

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh troligtvis blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således skaffa malört, tujon och frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att tillverka din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det ej blir lite sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du icke vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är inte absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det fullkomligt säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli besvär. Mera information.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara aktsam när man dricker absint.