Smaksatt kolsyrat vatten – uppfriskande och nyttigt

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska enastående, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis på grund av satsningen på en “friskare livsstil” och den misstro som många har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel och drycker granskas som aldrig tidigare.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det rätt så mycket att rapportera om.

Men tillverkarna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som medför att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest uppseendeväckande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (cirka tio bitar socker).

Att sedan Coca Cola inte har allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej yppa något om.

Om du nu tycker att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så inspektera vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige borde vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att inhandla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att kassera toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara lite tråkigt.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så massa intressanta och spännande smaker som finns tillgängliga nu finns det alltid en smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

God smak, inga kalorier är ett självklart alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.