Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och finns i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid eller även kallad lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även bekant för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flera, det var ett fason att roa sig på olika fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen utav lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att sedera sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt fler tandläkare att använda metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bli lätt samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har funnits länge ute på marknaden, men den första versionen av sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna bubbelvatten i flaskor. Numera är bubbelvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs ännu produkter som Sodastreamers för de som önskar att anordna kolsyrat vatten i hushållet när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste samt nyttjas runt om i olika restauranger och konditorier. Att begagna en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till allehanda kokkonst och semlor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att använda för den som har bestämt sig för att inhandla en. Helt enkelt består en gräddsifon utav en behållare, handtag samt patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en av flertal mataffärer som är tillgängliga, är det bara att fylla sin behållare med grädde. Därnäst tar man en utav de lustgaspatroner man har samt skruvar den på sifonen. Man kan inhandla lustgas patroner via internet. När detta är avklarat är det blott att trycka på handtaget samt låta grädden komma ut från behållare samt blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden och förvandlas till en luftig skum form.

Förutom att gräddsifoner fixar en perfekt vispad grädde, är denna alster även med flera övriga fördelar som att den kan enkelt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är unikt tack vare att de övriga val när man vill vispa grädde, som valet av en elvisp ej kommer att deponera vispgrädden man exakt fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde efter att ha t. ex. tillverkat GI mat samt lägger det i en skål där den allmänt anländer att torka alternativt bli vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk samt stå sig den perfekt för nästa användning.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden ej skall skikta sej.

Grädde blir lätt och beredd för användning direkt med hjälp av en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.