Dekorera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har många användningsområden och eftersom den är totalt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa grädde temperatur
Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det gör självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självfallet äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än blott till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att intaga hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i aningen egendomlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första position vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att erhålla exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk smak och riktigt dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.