Få det vackert I trädgården med järnsulfat mot mossa

Mossa I gräsmattan är ingenting som de allra flesta uppskattar. Är man inte ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför mycket mossväxt, men det är inte hela tiden så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att komma igång bearbeta med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar växa redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

mossbekämpning

Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därutöver mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man distribuera järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas svårt att slira runt en våt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att processa med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan handla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt mixa koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en finurlig konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett bra val för den som har en större tomt och måhända ett större hus.

Behändighet är angeläget och det ska du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns faktiskt en bra orsak till att man väljer att bekosta dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att distribuera järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Mer information: På denna sajten ta bort mossa på stenplattor.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du ska även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du ej ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man kvickt ser resultat av behandlingen. Genom att använda järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det framställa grannskapets finaste gräsmatta.