Bli av med mossan en gång för alla

Våren är härlig förutom ovälkommen mossa som växer fram. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medans andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta lukt når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en praktisk spridarramp.

järnvitriol inomhus

Fäst en spridarramp på vattenkannan och döda mossan!

Numera så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som dessutom är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således flertal fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligtvis en oproblematisk pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hej till det fina gräset

Flera undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att granska lite mer om vad mossan ej tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är alltså ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, alternativt köp järnsulfat. Kommande moment blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta bör du göra utomhus med en bra skopa och bra uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat och vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara ganska angenäm att genomföra en förnäm vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns också en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du utför den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för somliga går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Mer info här ogräs i gräsmattan..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, alternativt med Bensaltensid alternativt Fulstopp om det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se och må bättre.