Vietnamesisk kanel får dig att komma i form

Fettförbränningen stimuleras

Det finns väldigt mycket man kan göra ifall man önskar gå ner i vikt. De flesta känner till grundregeln som går ut på att man måste göra av med mer energi än man tar in. Man brukar säga att ett minskat intag av mat i kombination med utökad kroppslig aktivitet är nyckeln och det stämmer självfallet, men det finns betydligt mer man kan göra än att enbart räkna kalorier. Vad man äter spelar roll, möjligtvis inte för just energiekvationen, men absolut när man vill äga en aning kontroll över vad man förbränner. En person som vill gå ner i vikt vill i stort sett alltid tappa fett, inte muskler, och då är det angeläget att intaga proteinrik föda.

Man bör även se till att äta kost som stimulerar fettförbränningen och talar vi näringsämnen är det fett som på bästa sätt bränner fett – i likhet med att fett används för att tvätta bort fettfläckar. LCHF-dieten har fått så omfattande uppmärksamhet därför att den får människor att rasa i fett samtidigt som muskelmassan behålls – eller till och med ökar!

Det finns dock även olika tillskott som likaså verkar stimulerande för fettförbränningen och en av de effektivaste fettförbränningssubstanserna är kanel. Bland skilda kanelsorter är det vietnamesisk kanel som har visat sig skänka störst verkning.

Alla älskar kanel

De allra flesta av oss har en relation till kanel. Somliga påminns om julen när de känner doften från kanel – julgröt, kanelbullar och kryddiga drycker. Andra får varma barndomsminnen av fikastunder med vänner där mamma bakat kanelbullar som hon bjuder på tillsammans med ett glas kall mjölk alternativt saft.

Rejäl skillnad mellan vanlig och vietnamesisk kanel

Havregrynsgröt är en populär frukosträtt bland oss svenskar och en aning kanel på gröten är mer regel än undantag. Det bästa av allt är att kanel är både gott samt nyttigt! Det är få råvaror som kan briljera med denna sammansättning. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare och rikare gällande både smak och lukt än vanlig kanel från dagligvaruhandeln. Den skänker godare smak och räcker längre och får man tag på fräsch, högkvalitativ vietnamesisk kanel kommer man aldrig att klara av att återfalla till vanlig kanel, så rejäl är skillnaden!

Fördelar med vietnamesisk kanel

Kanel, och särskilt då vietnamesisk kanel, är otroligt förträffligt för hälsan. Inte bara stimulerar kanel fettförbränningen, som nämnt ovan, den är likaså effektiv för blodsockerbalansen.

Andra fördelar med ett dagligt intag av vietnamesisk kanel:

– Kanel minskar risken för Alzheimers sjukdom
– Kanel anses kunna minska utvecklingen av MS
– Kanel sänker de negativa effekterna från fet kost
– Kanel kan sänka blodsockernivåerna hos fastande patienter
– Kanel kan förbättra glukos- och fettnivåer i kroppen
– Kanel bekämpar svampinfektioner
– Kanel bekämpar bakteriella infektioner
– Kanel stimulerar muskeltillväxten hos personer som tränar

Dagligt intag av vietnamesisk kanel

Att inrymma vietnamesisk kanel i den dagliga kosten, oavsett hur den annars ser ut, har bra verkningar gällande hälsan. Man ska dock inte äta mer än fyra gram per dag därför att kumarinet i kanel kan ge negativa effekter på bland annat levern, men fyra gram är väldigt mycket kanel. Använd kanel i kaffet, på gröten alternativt i den mustiga köttgrytan – supergott!