Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är i hemmet ständigt och valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ mig medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på rätt sätt, kan vara en livräddare för valpar samt kan oxå ger dig lugn att kunna att din hundvalp är på ett säkert ställe, när man är inte tillgänglig eller borta! Hämtat från: Valphagesajten valphagar.se.

Ett av de långa svaren – och detta kan verka gå en del runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten hundvalp eller flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom finns också några av de sorgliga historier några andra valpägare har delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten hundvalp till en frisk vuxen, måste man avstyra att din valp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Du kanske ej kan avstyra alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första puppy samt du försöker lära dej skillnaden mellan en liten valp och en större – men jag tror absolut att det är angeläget att du har så få perider med lågt blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage stöder dej att uppnå detta.

Om du ej är bekanting med hypoglykemi hos valpar, blott för att sammanfatta – litet blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på föda, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att förtära, för mycket motion, springer, leker och studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage nära dej, inte nog vila och sömn, mycket utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flämtande när det är hett – allt raderar välbehövlig kalorier från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt arbete under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till några problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar ej är lämpliga för alla, samt hurså det är viktigt att du letar dej den tid du är gärna att satsa, samt den vård samt stöd man är gärna att ge din valp var dag utav ditt liv!

Innan man tillverkar beslutet att handla eller ta till bostaden en!

Så nu att besvara din be om något oerfaren – varför behöver man en valphage alternativt liknande fristad för din valp?

Eftersom en valphage ger allt det erforderlig ovan:

En säker plats, där din lilla valp kan vara säker också utan kontroll.

Utan från skador och olyckor, samt vari det inte kommer att hamna i trånga utrymmen vari den ej borde vara i, när du inte tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan grunna sej – samtliga skrymslen samt vrår du tror att de inte kunde anlända in – anta åter – de kan samt ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor samt fortfarande vara i en bestämd miljö.

Man kan famna, gosa och älska den, du önskar bara inte chansa att man trampar på den, springer ut eller gömmer sig.

Och förresten – valpar känner till aldrig själva när de skall sluta i god tid!

Valpar kan leka tills de somnar, glömmer att konsumera eller dricka, och sedan krascha en timme eller två efteråt.

En puppy kan umgås och vara med dej – bara inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör du behandla det som en mänskligt spädbarn med måltider agenda / rast / sova perioder, samt efter att det att den nått den åldern – skall man ännu behandla det med stor hänsyn när det innefattar storleksbegränsningar, energi nivåer samt säkerhet.

Detta var en del kort om hurså man ska en valphage till din nya familjemedlem, men det finns många fler anledningar varför det är bäst med en bastant valphage, bland andra när man önskar att din puppy alltid ska känna sej trygg och när man ska träna din puppy att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.