Sovtex – varning för dåligt postorderföretag Sovtex AB, Metallgatan Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på https://katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett slut.

Varning för aktören Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har uppfunnit en egen variation av falsk faktura.

Utan föregående varning lämnar man in ett påhittat krav på betalning till Kronofogdemyndigheten. Det är på minst 300 kronor + lagstadgade påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, dröjsmålsränta 26% och liknande så man hamnar betydligt över 1000 kr. En produkt har varken beställts eller levererats.

Man hävdar att “kunden” beställt produkter och därefter inte hämtat ut dem. I deras webbutiks halvmeterlånga “villkor” står det att om man inte hämtar ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minimum 300 kr för detta.

Det är denna “avgift” man sänder till Kronofogden. Man anger då också att “kunden” (dvs. offret) inte hämtat ut eller tagit emot sin beställning och ignorerat påminnelser.

När sedan “kunden” kontaktar Sovtex och upplyser att vi har inget beställt så påstår man helt sonika att det har man visst, man har dessutom fått inkassopåminnelser upprepade gånger.

Bara skicka pengarna så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till rättegång.

Betalar man inte går Sovtex vidare till rättegång! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan utföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den drabbade som vägrat så långt.

Polisanmälan är inte lönt, anmälan avskrivs förmodligen samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet falska krav är nytt.

Då det är omöjligt för drabbade att bevisa att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på Internet om Sovtex, bl.a. har man skickat produkter som gratisprov till en känd bloggare. Sedan hotat bloggaren att skriva att Sovtex produkter var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade hon på sin blogg: https://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: https://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.