Rengöring samt desinfektion av valphage

Oavsett om man inhandlat en begagnad valphage i behov av en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men modernare valphagar är mestadels väldigt lätt att rengöra samt desinficera.

Vi får antagligen hoppas att du inhandlat en valphage med ordentligt plastgolv och ingenting annat eftersom de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker och övriga lösa grejer, dammsug ut matrester och tidningsbitar eller om man använt strö samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad hundvalp, som fungerar bra med sin potträning.

Du borde rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När du använder pudra av en god kvalitet [läs om potträning i enskild kommentar för mer information] kan du blott rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite avhängig på storleken på valpen och lådan.

Absolut om man nyttjar papper under träningen alternativt annat stoff, behöver du tömma dessa dagligen alternativt flera gånger om dagen, om det behövs.

Om man innehar köpt en begagnad valphage vari den förutvarande ägarens hundvalp alternativt valpar har satt tassavtryck med torkat dynga så behöver den rengöras samt om vädret tillåter, innan du bär in den tvätta av den med hjälp av en trädgårdsslang.

En bäst spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och dra i lite samt vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj utav ordentligt, vänd upp och dra ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske man vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis inte bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt smutsig.

Om det är möjligt låt allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solsken är en naturlig bakterie / virus mördare och de doftar bäst efteråt och är redo att användas så snart det är torrt.

För att vara bestämd borde man behandla samtliga begagnade lekhagar alternativt en som innehar förvarats eller ej nyttjas på ett tag med mer djupgående rengöring samt desinfektionsmedel.

Man vill ej utsätta din nya lilla puppy för okända mikroorganismer, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter och spindlar.

Jag rekommenderar att du gör en djupgående rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, även om valpen fungerar tillverkar bäst med potträning och stå sig sin plats rätt så ren.

Detta kommer att försäkra dig bland andra att man ej får mögel problem som utvecklas eller mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen alternativt skräp som hamnar i skrymslen samt vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att dofta gott det tittar på fint och rent ut.

Vi inhandlar inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra samt mycket flexibla till bäst kostnad dessutom på www.allt-fraktfritt.com