Ordna gigantiska såpbubblor med hjälp av glycerin

Såpbubblor fascinerar både vuxna samt barn. Ifall du gillar att göra egna bubblor men anser att det är ledsamt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

Vad är glycerol och är det minsann säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon kulör eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

såpbubblor

Det var minsann en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två annorlunda delar.

Man kan frambringa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin införskaffa så kan du handla det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att dessutom titta på hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och rolig nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Blanda tillsammans i en skål och doppa därpå det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan så är det bara att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerin köpa information

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt göra bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullständigt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att framställa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därpå kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig icke farlig. Ifall man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara plats att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.