Nu kan du lätt göra din egen lakrits

Man behöver endast börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka lite salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som likaså kallas för salmiak.

sötlakritslakritsextrakt

Använda lakritspulver därför att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är inte så tufft som man kan förmoda. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan producera med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du icke har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Då och då så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Underhållande att överge traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att pröva, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver frukta att använda

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken enbart därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan visit från utlandet så kan hända man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.