LCHF:s hemligheter avslöjade

LCHF god och mycket hälsosam kost

Är du LCHF-frälst pga alla de trevliga effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker och försvunnet sockerbegär? Välkommen till en enorm förening!

Kanske känner du dej ändå en aning deppig för att du bara äter ägg, kött och sås, frukost, lunch och aftonmål och känner att matbiten i livet – fastän du äter bra – har blivit för limiterad och upprepande.

Sötsuget är i sanning borta, men det vore ändå mysigt att då och då få förtära en aptitlig dessert, alternativt att kunna ta en bröd till morgonmål, istället för ägg alternativt yoghurt som valet just nu står emellan. Inga problem.

Saker man saknar samt vad man kan ha som substitut

Att få smöra på ett tjockt lager smör samt toppa den med en aptitlig skinka eller salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are försvinner den upplevelsen, det är något man får godkänna – ta det goda med det onda, så att anföra. Alternativt?

Lite beroende på hur strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av annorlunda brödrecept på nätet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller inom ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer samt nötter av olika art och krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt bröd och när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att gå tillbaka till smaklöst, svampigt fralla.

Bakverk samt andra godis

Godis då? Det finns hurdan mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man alstra fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar samt godis. Mörk choklad funkar i små mängder och nötter är alltid bra i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, chokladbollar, pajer och glass. Blott fantasin sätter halt samt där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så aptitlig att man kan äta den med sked. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet eller en del av det. Entrecote med Pommes – dän med pommesen.
Man lever gott som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som numera också finns i risvariant, alternativt så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på nätet. Som ersättare för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri eller fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man värmt i micron så den börjar rinna.

Smaksättare och aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man testa Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla skänker fräschör samt piff till ens bubblor helt utan att addera ett litet antal kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat vatten är godare än smaklöst samt dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Klart godare för man kan justera både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill hava det. Klicka Här för mer info

Aromhuset har oxå färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar bra också till yoghurt samt vill man hava en aning arom av choklad, hasselnöt alternativt vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets sortiment går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.