Kryddad vatten, lite näringsmässiga fakta

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska briljant, den ökade efterfrågan beror utan tvekan partiell på grund av satsningen på en “friskare livsstil” och den misstro som många innehar för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som knallar hand i labb med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig tidigare.

Men som man kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, är det ganska mycket att anmäla om.

Men tillverkarna vrider och vänder på märkningsreglerna som tillverkar att du missar flera utav detaljerna i vad som är i drycken på etiketten samt lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte fullt ut begriper vad det hela innebär.

Ett av de mest frapperande exemplen är väl Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett analog glas med apelsinjuice (cirka 10 bitar socker).

Att sedan Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej nämna något om.

Om du idag anser att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så bese vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Flera samt flera inser vådan av att stoppa i sej en mängd tillägg socker.

Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället har sötningsmedel utav tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som avbytare av de vanliga läskedryckerna. Man kan smaksätta själv, både köpt och hemkolsyrat vatten: https://allt-fraktfritt.com/aromer-for-bordsvatten-67/

Här i Sverige skall vi taxera oss i synnerhet lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som är att handla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare alternativ samt med kravet på en sundare livsstil knallar det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter tittar alltmer sin födoämnen och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten utav vattentillförsel som en del av en nyttig livsstil.

Att hålla kroppsfunktionerna antagligen hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att dumpa toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, fika etc är kalori fri samt har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara lite trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med fräscht vatten men med tillägg plus för att det smakar bäst, samt med så många spännande samt dramatisk smaker som finns tillgängliga nu finns det alltid någon smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

God smak, inga kalorier är ett självklart alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.


Bordsvatteninfo.