Hur man skyddar sig mot ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självfallet vara väldigt förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan inträffa. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan förorsaka med förödande konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med kapital på kontot eller att man alldeles plötsligt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för otaliga olika syften så finns det självfallet mängder av skilda sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra metoder att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är sannerligen en ovärderlig bok med tanke på vilken mäktig förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska lyckas. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på internet.

Faktum är att det finns mängder av skilda metoder att skydda sin identitet på än att bara vara varsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det tyvärr inte tillräckligt och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur aktsam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger oerhört vida information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den mån det är möjligt. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför webben för att fiska information som sedan kan tillämpas i jakten på att exempelvis tömma konton med hjälp av webben. I de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel bör tillämpas. Som till exempel att notera okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna betonas hur många gånger som helst med tanke på att många personer fortfarande använder sig av samma lösenord till flertalet skilda tjänster på internet. På sin höjd att en del personer växlar mellan två olika lösenord.

Att utse simpla lösenord så att vi lättare kommer ihåg dem är fel och näst intill dumt. En blandning av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det konkreta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är bara några få knapptryck bort. Den innehåller mer grundlig information och givetvis mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är kostnadsfri.