Hitta formen med LCHF

Gå ner I kroppsmassa medans Du äter lyxmat samt utan att svälta samt vara vrålhungrig

Att gå omätt är vidrigt och går helt emot vår natur. Instinktivt vill vi äta när vi känner hunger samt att trycka dän hungerskänslor är oerhört besvärligt samt plågsamt. Alltemellanåt klarar man det ett tag, men i de flesta fall trillar man ganska snart samt då har hungern blivit en dylik vurm att man äter mer än man skulle hava gjort om man ätit när man började känna sig sylten. De allra flesta dieter som finns för att assistera människor att gå ner i kroppsmassa kräver att man klarar av att gå omätt, att man lyckas motstå sina instinktiva behov gång på gång. Det finns människor som klarar detta, men de är beklagligtvis få.

Det finns dock dieter som låter en förtära tills man är totalt mätt, dessa brukar utesluta kolhydrater samt fokusera på protein samt fettrik kost, alternativt bara protein. Denna art av dieter har varit i ropet nu i flertal år och får fler samt fler anhängare. Ett litet antal av de där heter LCHF, LCHP/Dukan samt Atkins.

Bli av med sötsug

När man utesluter eller drastiskt drar ner på kolhydrater så sker en massa förändringar i kroppen. För det första måste kroppen finna ett alternativt bränsle till den glukos som genom kolhydrater eljest står för energin. Vad som händer är att kroppen istället själv måste producera ketoner, vilka tas från lagrade fettceller. Fettförbränningen ökar därmed avsevärd under en ketogen diet, som det heta. Mer Info HÄR

När kroppen befinner sig i ketos händer en massa sköna saker för den som vill gå ner i kroppsmassa. Hungerskänslor minskar och sötsug går bort efter ett tag totalt och hållet. Därjämte blir fettförbränningen högre så även om man äter en hel del så bränner man bort det snabbt.

Träning och LCHF

LCHF och andra kolhydratreducerade dieter brukar kunna kritiseras ganska ofta. Ett populärt argument är att hjärnan slutar funka och att man inte kan prestera bra vid träning. Alldeles i begynnelsen, när man absolut har lagt om sin diet från kolhydratspackad till kolhydratssnål, så kan man drabbas av både seghet i skallen och muskelsvaghet.

Man kan känna sig less samt få huvudvärk samt till samt med bliva deppig. Allt detta är emellertid kortvarig. Beroende på hurdan djup nere man var i kolhydratsträsket när man påbörjade LCHF-dieten kan tiden för dessa omställningsbesvär variera, det kan ta allt från några dagar till flertal veckor men när omställningen väl är klar upplever man nya höjder av handlingskraft, energi och klarhet.

Två grupper i LCHF

Det finns ett par tydliga grenar i LCHF; de som tillåter vad som helst i kosten så länge det inte innehåller ett litet antal kolhydrater; samt de som förespråkar ren mat utan sötningsmedel, glutamat och smakessenser. Den första gruppen experimenterar med sötsaker sötade med aspartam, stevia alternativt Sucralose (klart bäst, det enda som smakar som socker) och smaksatta med vaniljessens, kakao alternativt aromer från t ex Aromhuset.

Aromhuset är ett varumärke som säljer bordsvattenaromer i över 20 smaker, 4 kaffearomer samt 5 vispgräddearomer. Dessa kan användas till allt från bubbelvatten till grädde, yoghurt, kaffe och andra varma och kalla drycker. De innehåller noll kolhydrater och noll kalorier men mycket av aptitlig smak som man inte behöver fattas. De som sållar sig till den andra gruppen LCHF:are menar att LCHF är en hälsans diet samt att själva grundidén med den förstörs om man inkluderar en massa artificiella ämnen.