Handla en effektiv hundsele som håller hög kvalité

När en hund ska dra någonting framför sig så bör helst hundägaren alltid använda sig av en hundsele. En dragsele hund kan på flera vis påminna om spårselar, men det finns betydelsefulla skillnader.

En dragsele har mycket gemensamt med en spårsele, bland annat så är inga av dem skapade för att hunden ska föra sig framåt med linor om halsen. Istället går selarna ut på att hunden ska föra sig framåt med hjälp av bröstkorgen samt axlarna. En spårhund ska ej behöva dra särskilt tunga vikter medan en draghund bör göra just det. Antagligen är det en slädhund i fjällen eller en hund som ska dra kärra eller cyklar på torr mark. Oavsett vad det är den ska dra så är det viktigt att ens dragsele hund sitter som den ska så att hunden slipper plågas av smärtsamma brännskador samt slitningar.

En Spårsele är utformad för att det ska vara lättare att greppa hunden när den spårar. Hundar som ska spåra är oerhört fokuserade och kan dra ganska mycket, för den skull behöver man något kraftfullt att hålla i. Spårselar ser ut som man föreställer sig en hundsele, med band runt bröstkorgen och över bogen.

En dragsele hund har generellt fler remmar att fästa runtom hundens kropp än en spårsele har. Remmar över bröstkorg och bringa finns självfallet, men dessutom brukar det likaså löpa remmar över ryggen och kring svansroten. Var fästet för dragkopplet finns beror på vad det är hunden ska dra. Ska du bruka dragsele hund för linkörning alternativt cykel så är det bäst med ett fäste vid svansroten, men ska hunden dra släde så bör det finnas fästen vid sidorna och en stabil rem över bringan.

En hundsele bör ha lång hållbarhet, annars duger inte kvalitén åt ens bäste vän. En oerhört bra dragsele kan hunden använda hela livet. Priset för en kvalitetsele ligger på allt från några hundralappar och uppåt och det kan vara bra att fråga någon erfaren vilket fabrikat samt modell som är lämplig för just din hundras på bästa sätt, god passform är väldigt relevant. Från vissa märken kan man till och med handla hundselar från efter specialmått.

När det handlar om material är det lite av en smaksak, de flesta ergonomiska selarna idag är producerade i robust material som polyester. Dessa brukar även vara vadderade så att det ej ska uppkomma skavsår på hunden. Läder är både mjukare samt mer traditionellt och fungerar bra så länge selen sitter bra kring hunden.

hundkoppel

De flesta som har hund vet hur lojal samt trogen en hund är, kärleken till dessa fyrbenta vänner är stark och ännu starkare från hundens sida, därför förtjänar de det bästa. Om man har en draghund så måste man investera i en dragsele hund som är lämplig för just den hund man har, helt efter dess egna mått så att passformen blir felfri och skaderisken reduceras. Genom att skaffa en bra dragsele hund visar man att man bryr sig om sitt trogna djurs hälsa.