Gratis e-bok om ID-kapning

För de allra flesta är det självfallet skrämmande att bli bestulen på sin identitet. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan inträffa. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett oerhört allvarligt brott som kan förorsaka med förödande konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man alldeles plötsligt blir skyldig att betala tillbaka på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för många olika syften så finns det naturligtvis mängder av skilda sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är faktiskt en ovärderlig bok med tanke på vilken oerhörd förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på internet.

Faktum är att det finns mängder av olika metoder att skydda sin identitet på än att endast vara varsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det tyvärr inte nog och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur eftertänksam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger väldigt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så framgår att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den mån det är genomförbart. Främst för att motverka vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl verka utanför internet för att samla information som sedan kan användas i jakten på att till exempel tömma konton med assistans av internet. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att bestämma sig för olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel bör tillämpas. Som till exempel att notera okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till åtskilliga olika tjänster på internet. På sin höjd att en del personer växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja enkla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En blandning av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det konkreta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör framställa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är endast några knapptryck bort. Den består av mer grundlig information och självfallet mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är kostnadsfri.