Fulstopp för alg- samt mossborttagning

Fulstopp är en relativt ny produkt för alg- och mossborttagning. Den stora fördelen med Fulstopp i förhållande till många andra produkter är att Fultstopp också fungerar preventivt, det vill säga, att Fulstopp motverkar blivande påväxt på i stort sätt alla typer av ytor. Tester har visat att Fulstopp håller alger, lavar, mossa, mögel och svampar i opp till fyra år. Orsaken är att Fulstopp efter behandling lämnar ett osynligt ultratunt lager med katjoniska polymer som skyddar mot påväxt i många år framöver.

Den katjoniska ytan som är bra laddad fungerar på så sätt att inga mikroorganismer kan börja expandera på ytan då de har en negativ laddning. Detta är vad som heter ett fysikaliskt beskydd, det vill säga, inga gifter över huvudtaget. Detta är en fördel när man behandlar ytor som är inne, exempelvis, badrum, utrymme under hus och andra ytor av betong eller klädda med kakel, då man igenom att inte begagna gifter kan genomföra behandlingen oxå om man har små barn utan att riskera för att detta påverkar dem (annat än bra då problemet med alger / lavar / mossa / mögel / svampar går bort). Mer Info HÄR.

Om man får bekymmer med exempelvis mögel så bör man före behandling för bästa resultat ta reda på absolut var man har problem med detta. Det lättaste sättet för exakt mögel är att hyra in en mögelhund som söker igenom huset och letar opp alla anfall. Därefter gör man en mögelsanering med Fulstopp för att få bort alla angrepp. Det kan till en börja agera som lite kostsam att anlita en mögelhund för att söka igenom huset, men om problemet är litet omfattande så kommer det betala sig då det är angeläget att få bort allt. Om man inte får dän hela angreppet så kan det fortsätta expandera utan att man märker det och i värsta fall så kan det leda till att man måste renovera vilket är långt mycket dyrare än att dyra hyra in en mögelhund.

Fulstopp är lätt att använda då man blott blandar det med vatten. Proportionerna för att rengöra är en liter Fulstopp blandat med 29 liter vatten. Sedan finns det 2 metoder som man kan använda det på:

Metod 1

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill bearbeta. Sedan lämnar man det att torka och låter regnet dumpa bort påväxten. Svårare än så är det inte. Det tar ungefär ett år för påväxter på hustak att spolas bort totalt och ett par till tre år för det att spolas av från fasader.

Förfarande 2

Man sprutar, penslar, borstar, svampar alternativt rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill bearbeta. Sen lämnar man det att torka i åtminstone en dag och opp till hela fyra veckor. Sen sköljer man av dän alla påväxter med vattenslang. Man kan även begagna högtryckstvätt, men inte om det är en träfasad då fukten då kan preja in i väggen. Till slut lägger man på ett nytt lager med Fulstopp och låter det torka, detta funkar som det skyddande lagret på ytan.