Fort, jag vill ha en ryggspruta, finns en sådan att köpa på allt-fraktfritt?

Här har jag vandrat fram och tillbaka med en rostig vattenkanna. Antagligen har det sett en smula smålöjligt när jag på en stege försökt att vattna väggen eller försökt få taket att växa.
Mera vanligt önskar jag när jag vattnat våra buskar, om än inte totalt OK.

Men numera vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en elektrisk – men var finner man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus äger drällvis av elektriska högtryckstvättar som numera verkar hava blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men när man som vi har en liten sommarstuga, nästan blott en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år beslutat att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, alternativt egentligen bara ett par favoritprodukter som jag använder ganska ofta – eller i lillstugan, enbart en om jag skall vara detaljerad.
När vi köpte sommarstugan så var det mesta ej speciellt bra skött, antagligen hade dom tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen och tomten.

Det var mycket grönt, men ej alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och tak och även en hel del buskar var gröna där de ej bör vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med samt norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa samt alger(om det blivit något en smula). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig dom sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort samt lätt.

På grund av detta skriver jag att det endast i själva verket finns en gunstling i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- reklam där dom fuskar när dom visar hurdan effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som inte äger lite fiskar längre), jorden som är fuktig och på samma fason som en del av gångplattorna ligger i bestående skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt utav något slag håller jag fräscht med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag handlar innehåller en 50% lösning som blandas ned till endast 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det varar i åratal.