De främsta skälen till att välja Atkinsmetoden

Skälen till att välja en diet i enlighet med Atkinsmetoden är flera och bra. Otaliga människor har upptäckt metodens fördelar och det är därför den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Enligt otaliga fortgående undersökningar har inget hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan problem äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket bra åt diabetiker är för att dieten medför att en beständig låg nivå av insulin hålls, och det genom att undgå kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss grad.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och samtidigt behöver man inte bekymra sig för att uppleva svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att reducera intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att däremot inta rejölt med fett och kolhydratrik kost i kombination ger ett påslag av insulin som medför att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten ska man inte inta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost i enlighet med Atkins är att man äter kött som vanligt men byter ut pasta, potatis, ris samt bröd mot sallad eller grönsaker. För extra mättnadskänsla ska man addera lite extra sås alternativt något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max liknande mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strängt tvång att på samma gång motionera eller träna för att dieten ska få effekt. Visserligen så uppnår man självklart snabbare resultat genom att samtidigt motionera eller träna.

Att inleda med Atkinsdieten har flera likheter med att bli vegetarian. Det må vara en rejäl förändring i början att exkludera ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan resultera i illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll tvärt får i sig något väldigt sött alternativt något som består av mycket kolhydrater. Men förutom det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag mycket bra och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre svårt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara tillräckligt motiverad så kommer Atkinsdieten snart uppvisa goda resultat. Gentemot andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins medför att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Flera som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som många förknippar med godsaker. Vad sägs om till exempel ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta mat som är härlig underlättar

Om man finner att Atkinsdieten är passande och man trivs med den så kan den ge en långvarig stabil vikthållning.