Därför ska du komma igång med Atkinsdieten

En av världens mest populära bantningsdieter kallas Atkinsdieten. Det beror naturligtvis på att bantare har uppmärksammat dietens otaliga fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som anledning att över huvud taget inleda den kolhydratfattiga dieten – är att man har möjlighet att äta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara hungrig. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig ordentligt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en passande procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter.

Ur ett långsiktigt perspektiv är det massor Atkinsbantare som beskriver att det är lätt att vara dieten lojal just på grund av att den är så pass tillåtande för varierande föda. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig minska kost med hög fetthalt vilket medför att massa populära livsmedel blir tillåtna såsom exempelvis kött, grädde och ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost innebär att det blir lättare att variera kosten. På så vis blir det självfallet svårare att fuska och inta kost som inte är tillåten.

För personer som tränar mycket är Atkinsmetoden särskilt väl lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som medför att mer muskelmassa försvinner i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är så klart faktorer som dessutom påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden oerhört gynnsamt för sömnen. Trötthet i kombination med avsaknad av hunger ger balanserade sömnvanor. Övriga dieter som inte tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost innebär förbättrad insulinkänsligheten, ett reducerat blodtryck samt minskade insulinnivåer i blodet. Därjämte pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret samt förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt åtskilliga forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i förhållande till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inverkan på olika typer av behandling av patienter som har övervikt. I många fall har därjämte Atkinsdieten varit en önskvärd diet av patienterna själva.

Den som vill känna till mer om Atkinsdieten kan enkelt hitta massvis av information p.g.a. dietens omåttliga populäritet. Det finns en mäktig mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullständigt exploderat med tips och råd på allehanda webbplatser samt bloggar.