Därför ska du börja med Atkinsdieten

En av världens mest populära bantningsdieter heter Atkinsdieten. Det beror givetvis på att bantare har uppmärksammat dietens många fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som skäl att över huvud taget påbörja den kolhydratfattiga dieten – är att man får möjlighet att äta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara hungrig. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig ordentligt mätt och samtidigt gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en lämplig metod för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak väldigt mycket i vikt och får lägre blodfetter. Länk till mer info

Ur ett långsiktigt perspektiv är det många Atkinsbantare som beskriver att det är enkelt att vara dieten lojal just på grund av att den är så pass tillåtande för skiftande kost. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig begränsa kost med hög fetthalt vilket medför att massor populära livsmedel blir tillåtna som till exempel kött, grädde och ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att skifta kosten. På så vis blir det så klart svårare att fuska och äta mat som inte är tillåten.

För människor som tränar mycket är Atkinsmetoden speciellt väl lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som medför att mer muskelmassa går bort i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är självklart faktorer som dessutom påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden väldigt gynnsamt för sömnen. Trötthet i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som ej tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost innebär förbättrad insulinkänsligheten, ett reducerat blodtryck samt minskade insulinnivåer i blodet. Därutöver pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret och förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har i enlighet med åtskilliga forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i relation till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inflytande på olika typer av behandling av patienter som har övervikt. I många fall har dessutom Atkinsdieten varit en eftersträvansvärd diet av patienterna själva.

Den som önskar känna till mer om Atkinsdieten kan enkelt finna massvis av information p.g.a. dietens omåttliga populäritet. Det finns en stor mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Dessutom har det fullständigt exploderat med tips och råd på allehanda webbplatser och bloggar.