Använd banangrädde för att dekorera tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom av banan har massa användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med arom av banan är verkligen intet undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer självklart ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsosam, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och arom från banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock medföra aningen egendomlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Allihopa är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört spännande grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.