Det går att söta med SÖTNINGSMEDEL på något nyttigare sätt än med strösocker

Kan man njuta av livet förutan att söta?

sötmedel

Nuförtiden finns det valmöjligheter som icke ger en viktökning. SACKARIN kan vara ett gott exempel på ett medel som ger den söta smaken som man kan ta med gott samvete.

Gott samvete eller ej, SACKARIN är nu för tiden icke det enda eller ens den absolut bästa metoden till att söta med.

För mer än hundar år sedan började man bruka SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL mest i fika och te SACKARIN går via hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir oförändrad.

Det här är orsaken till att sackarin är så popis bland diabetiker. 500 gånger mer sötningseffekt jämfört med normalt strösocker är inte dåligt men dessvärre följer det med en bismak av metall.

Ett annat bra alternativ är Sukralos såsom SÖTNINGSMEDEL som smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.

Sukralos ger oxå omkring 500 ggr sötare styrka och man kan till på köpet hetta upp det så det är mycket bra för bakning. Det är inte konstigt att Sukralos smakar såsom rent strösocker ehuru det är gjort av socker. Ett annat sötningsmedel är Cyklamat såsom är betydligt svagare än Sukralos.Cyklamat är i själva verket ett samlingsnamn för lite olika salter såsom nyttjas för sötning och har ungefär 40 ggr mer sötninsgeffekt än strösocker.

Aspartam såsom är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran är ett mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL.. När ser en produkt som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Aspartam har ett bekymmer, att det smakar kemiskt.

Men det existerar även en del preparat som är alldeles naturliga och som blivit väldigt attraktiva

Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.

Då stevia såsom också kallas för sötflockel kom ut på marknaden så vart det otaliga som blev glada.
En version av strösötningsmedel är Stevia´s sötströ som nyttjas snarligt strösocker fast är betydligt mycket nyttigare. Detta sötströ är ungefär 18 gånger sötare än normalt standardströsocker.

Problemet med Stevia är att det har en lätt oangenäm bismak av lakrits. I andra steviasötmedel blandar tillverkarna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Erytritol är ett naturligt sötningsmedel såsom finns i päron och melon. Det både ser ut som och smakar som strösocker. Smaken sägs vara nästbäst efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

När och om du inte gillar Stevia och de andra naturliga alernativen så finns alltid SACKARIN och Sukralos som kända preparat. Det är din egen smakupplevelse som ska bestämma vilken såsom skall bli din favorit.