Tappa kilon med hjälp av Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram tydliga belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening förtydliga varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är relativt komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det ganska markant. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna välsmakande krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i kulör och densitet, man kan dosera markant mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma samma smak som man får med vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa medan du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är endast bra så det finns ingen orsak till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydande roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som vill gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt med tanke på att den slipper slitas ut i förtid. Människor med diabetes har fått tydligt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och vissa har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett alltid är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att framställa för mycket insulin, trots att ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, detta kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de anstränger sig.

Saigonkanel verkar vara till stor hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bra nötter vid bantning
ansträngning.

En flexibel krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.