Hälsosam livsstil med hjälp av vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi ofta köper ute i handeln. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på många sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och bidrar till ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med enorm förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att eliminera svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Personer som ofta drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då speciellt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och klara indikationer finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle klara av att äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovan är i själva verket grymt nog, men det finns fler anledningar till varför man måste testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel likaså, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan accelerera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel regelbundet – det är en tämligen otrolig siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt med tanke på att kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Önskar man eskalera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då får man en riktig rivstart på dagen. Om man sedan dessutom tar en kvick promenad på 45 minuter stärker man effekten ytterligare.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer precist i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning för ungdom
.