Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Det skänker en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som ger huvudvärk, koncentrationssvårigheter och överraskande trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.

Viktigt att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika typer att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi vanligen hittar i handeln.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en obefläckad skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den stimulera ett ketogent läge i kroppen.

Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka enastående verkan efter bara någon dag. Det hänger antagligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt läge av ketos. bantning under amning
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!