Man kan effektivt få dän mossan med hjälp av en spridarramp

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att avverka mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så komplicerat att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris kanske hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här klaffa fullständigt enastående.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan nyttja i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

Det här är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därutöver så får man ju gå flera omgångar för att behärska en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska erhålla ultimata effekten med spridarrampen så är det mycket relevant att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga korrekt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du följa anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noga.

Det är sällan smart att dra till med en aning mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noggrant så att varje del vatten har pulver. Om du icke utför detta så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig inte om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång också med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är kostsamt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att begripa exakt hur man skall mixa så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för samtliga

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att avlägsna mossa i trädgården så ska du fundera ifall detta verkligen är rätt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den ultimata lösningen. Det blir alldeles enkelt för krävande att bära vattenkannan. Få reda på mer här mossa gti. Mossa GTI är ett betydligt smidigare alternativ.