Bli av med mossan på ett effektivt sätt med dunk gti

Att behandla gräset och taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan minsann spara på både tid samt pengar om du väljer dunk gti som gör det så avsevärt enklare att utbreda och som dessutom drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att tillämpa sig av då man vill utbreda järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

mossmedel

allt-fraktfritt.se finns en bra illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man måste ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till efterträdande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar eller köpa klart) som är så otroligt lätthanterlig. Man behöver ju endast ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett avsevärt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir trevligt att bearbeta gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man därefter repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man spara en hel del pengar på att undvika dyra produkter som inte alls ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och mixa gödning med vatten samt spruta ut lika lätt. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte endast gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att ordna med takrengöring. Här får man också god användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en position eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än bekämpa mossa med en god spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för bara rengöring, det finns mer) för att feja huset utvändigt eller möjligtvis förvalta gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan likaså ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med det här verktyget. Således skall man spara ejektordunken år från år. järnsulfat mossa. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du inte är säker på ifall du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte klura på ifall du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är enbart att fortskrida med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård samt ett tak utan mossa.