Använda järnsulfat till mossan eller är det lika lämpligt med Weibulls?

När man väl inser hur man kan tillämpa sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Kanske kunde man anknyta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det klaffa lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med bästa mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja reflektera på ifall det inte är klokare att själv sammansätta eller att inbringa en ren järnsulfatprodukt.

mossa gräsmatta

Faktum är att det är mycket billigare att inhandla medlet på allt-fraktfritt.se än att skaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är förstås betydelsefullt att du är medveten om hur du ska sprida järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att notera är att en del snigelmedel har en bas som består av järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att handla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därefter blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att känna till.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas tänka på är hur samtliga preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man handlar en mix som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men ej om detta preparatet är giftigt.

En kolossal styrka med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis inte ha ihjäl ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än nog.

Betala rätt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks styra även bland de som pysslar i trädgården. När man kan inhandla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju undra varför personer inte utför detta i större grad.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man inte har korrekt redskap för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt införskaffa en ejektordunk och sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig mix och sedan enkel behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och betänka lite på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se