Vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, härlig och somrig smak som har en odiskutabel plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med aningen vaniljglass alternativt en klick grädde är det inte många andra sötsaker i världen som slår. Hallon är också smakligt som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv alternativt köpa från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

sodavatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en uppenbar hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde fort succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker samt sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak samt sötma. Man kan således äntligen njuta av goda smaker utan att behöva ängslas för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt kommande hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Detta är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att släpa hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt ifall det finns enklare samt billigare alternativ. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man alltid tillgång till mumsigt vatten. Många av smakerna kan därtill med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att dricka från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa samt arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare personal. Vanligt slätt vatten är måhända inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som alltid är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därtill någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är betydligt större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Ifall man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Naturligtvis är man fri att mäta upp hur mycket eller lite man själv vill. De övriga fem smakerna i det nya utbudet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.