Testa Aromhusets smakessens av persika till ditt kolsyrade vatten

Persika är en söt stenfrukt med ett ludet hölje, mjukt, orangefärgat fruktkött och en rejäl kärna i mitten. Persikoträdet trivs i ganska varma klimat som i länderna omkring Medelhavet, men kan också odlas i södra Sverige samt Danmark om förutsättningarna är fördelaktiga. Trädet är tämligen litet och har en maxhöjd på ungefär 6 meter, det bär blommor på våren, mellan februari samt april, som därefter utvecklas till de goda, saftiga frukter vi så väl känner till.

kolsyremaskin

Smaken av persika är väldigt omtyckt i mycket, allt från te till kräm, saft, juice, glass alternativt drinkar – allt blir gott med persika! Aromhuset är ett märke som framställer essenser för kolsyrat vatten. Dessa essenser är fria från socker och kemiska preparat, men skänker rik och härlig smak åt ens bubbelvatten. Allihopa Aromhusets essenser smakar som de ska och kan blandas med varandra efter egna önskemål. Persika är en av 16 smaker från Aromhuset och är otroligt god ihop med bl a Äpple, Citron alternativt Banan beroende på ifall man gillar sötma eller syrlighet. Persika är så klart väldigt god helt på egen hand också.

När man doserar essensen i vatten rekommenderas man att ta ca 2 ml smak till en liter vatten, smakerna är högkoncentrerade och varje flaska består av 30 ml, så med angivna rekommendationer räcker varje liten flaska till ungefär 15 liter vatten. Smaken kommer till sin fulla rätt i kallt, kolsyrat vatten som har doserats en stund innan intag. Vi måste ju få i oss tillräckligt med vatten varje dag och med Aromhusets essenser ihop med en aning bubblor blir det både gott och lätt.

Man kan mixa Aromhusets essenser i kolsyrat vatten från affären, men det går minst lika fint att ha i vatten som man med en sodastreamer har kolsyrat hemma. Det är därutöver ett miljövänligare alternativ som dessutom är snällare mot plånboken genom att man slipper bidra till onödiga transportutsläpp och relativt kraftiga överpriser. Vattnet i våra svenska kranar håller mycket god kvalitet och är i mångt och mycket bättre än något annat vatten, så genom att använda sig av det spar man sina pengar, miljön och gör samtidigt hälsan en tjänst.

Svenskar dricker oerhört mycket kolsyrat vatten, och än mer av smaksatt kolsyrat vatten. Vi vill ha ett trevligt alternativ som inte skadar hälsan, men som är roligare än vanligt, stilla samt smaklöst vatten. Aromhusets essenser är sockerfria och innehåller inga kalorier. De är också fria från sötningsmedel som ger konstiga bismaker och färgämnen och passar därmed dagens moderna samt hälsomedvetna personer.

Man kan dessutom låta barnen njuta av välsmakande bubbelvatten utan att oroa sig över hål i tänderna eller onödiga sockerchockar, i sortimentet finns till och med några smaker som är särskilt framtagna för just barnen. Persika, med sin söta, mjuka smak, är dock också en essens som lämpar sig oerhört väl för barnens smaklökar.