Soda Stream Genesis är en attraherande och effektiv kolsyremaskin

Soda Stream Genesis är en av Soda Streams populära kolsyremaskiner. Den har liknande funktioner som den klassiska Jet-maskinen, men modernare samt mer slimmad utformning. Bortsett från Genesis så marknadsför Soda Stream för tillfället den enkla och klassiska Jet, pingvininspirerade Penguin – den enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, och Pure som står för stil och bekvämlighet.

Soda Stream var först i världen med att framställa kolsyremaskiner för hemmabruk, redan 1903 tillverkades den första förlagan som sedan såldes till fina hem runt om i England. Under 1950-talet började sodastreamers säljas kommersiellt och på 80-talet kom den riktiga boomen. Samtliga hippa hem ville plötsligt lägga vantarna på en egen sodastreamer och bubbliga drycker av annorlunda slag experimenterades fram i köken.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Kolsyrat bordsvatten är idag mer eftertraktat än någonsin och vi släpar hem tunga backar samt flaskor från affären. Det kan tyckas aningen onödigt när man idag, för en tämligen billig peng, kan investera i en egen kolsyremaskin och därmed ständigt ha tillgång till kolsyrat vatten utan att ens behöva fundera på att köpa och kånka hem det.

Det ironiska med släpandet av läsk samt kolsyrat vatten är att oavsett vad det är man köper med sig hem så består det till åtminstone 90 procent av rent vatten. När vi har tillgång till ett av världens renaste vatten omedelbart i våra kranar så känns släpandet än mer onödigt.

Ifall man uppskattar sitt bordsvatten smaksatt så finns det idag en hel del skilda aromer man kan prova. Aromhuset har framställt bordsvattenaromer i 35 år och har lyckats med konsten att framställa goda aromer utan vare sig socker alternativt sötningsmedel. De har 16 smaker i sitt utbud och hos allt-fraktfritt.com kan man beställa dem och få dem levererade direkt hem i brevlådan.

Sonjo är ett annat företag som tillverkar både läskkoncentrat samt bordsvattenaromer. De har 30 skilda koncentrat varav sju är sockerfria. Sonjo erbjuder smaker som är svåra att få tag på bland andra märken, däribland originalessensen för Champis.

Soda Stream tillverkar naturligtvis sina egna läskkoncentrat samt vattenaromer och Aga, som marknadsför Soda Streams dominerande konkurrent Wassermaxx, likaså. Dessa koncentrat är möjligtvis aningen lättare att få tag på ute i handeln, men genom webben brukar man kunna finna dessutom de aningen mer sällsynta produkterna.

Genom att använda sitt kranvatten och personligen tillsätta smaker samt kolsyra så hjälper man till att bidra till en renare värld. Transporterna av allt smaksatt vatten över Sverige och resten av världen skapar massor av miljöskadliga avgaser och allt avfall efter tomburkar och flaskor är onödigt. Med en egen Soda Stream Genesis så återanvänder man sina PET-flaskor mängder av gånger innan de behöver bytas ut.

En kolsyrepatron från Soda Stream (Alcojet) eller Wassermaxx (Aga) rymmer 425 gram kolsyra vilket räcker till omkring 50 liter vatten, lite beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i. En ny gaspatron kostar kring 250 kronor, men när ens patron är förbrukad är det billigare att byta in den mot en ny, vilket går på under hundralappen. I en Soda Stream Genesis fungerar Soda Streams egna Alcojet-patron precis lika fint som en från Aga.